Omlós almás (igen jó, kiadós) 50 deka lisztet 15 deka zsírral, 1 csomag Váncza-sütőporral, 14 deka cukorral, 3 tojás sárgájával és 1 evőkanál tejfellel összegyúrunk és egyenletesre nyújtva, a tészta nagyobbik felét nagyobb tepsi aljára helyezzük, széleit ujjunkkal lenyomkodjuk. 1 kg édes almát káposztagyalun összevágunk, két marokkal gyengén kinyomkodjuk, majd 12 deka porcukor és 1/2 csomag Váncza-vanilincukor keverékével vegyítve, egyenletesen elosztjuk a tésztán, és 5 deka tisztított, lágy mazsolával megszórjuk. A tészta félretett másik felét kinyújtva a töltelékre helyezzük. Ritkafogú villával pár helyen megszurkáljuk és tojással megkenjük. Szép barnássárgára sütjük ki. Kihűlés után vanilin-szórócukorral meghintjük és utána szeleteljük.