Olasz zöldségleves 4 személyre 3 erőleveskocka 10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 10 dkg karalábé 10 dkg kelkáposzta 10 dkg zeller (gumó) 10 dkg burgonya 5-6 szál petrezselyem 1 evőkanál paradicsompüré 1 evőkanál zsír 4 dkg füstölt szalonna 5 dkg spagetti 5 dkg reszelt sajt A leveskockákat főzd fel 2 liter vízben. A megtisztított zöldségeket vágd metéltre (rövid szálakra), s kevés zsíron párold meg. Süsd ki az apró kockákra vágott szalonna zsírját, s azon kicsit pirítsd a paradicsompürét, majd add hozzá a levest, s tedd bele a zöldségeket. Ha felforrt, dobd bele a spagettit, s lassan forrald, míg a tészta meg nem fő. A tányorokba kitálalt levesbe szórj reszelt sajtot.