Olasz csirkecomb Hozzávalók: fejenként 1 csirkecomb 10 dkg gomba 10 dkg főtt, füstölt hús 2 evőkanál sűrített paradicsom 5 dkg reszelt sajt rozmaring, szurokfű ízlés szerint só olaj Fejenként egy csirkecombot besózunk, megszórjuk rozmaringgal, szurokfűvel, és kb. 1 órán át állni hagyjuk. 4 evőkanál felmelegített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd egy tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük. A visszamaradt zsíradékban átfuttatunk 10 dkg fölszeletelt gombát. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, összepirítjuk 10 dkg metéltre vágott főtt, föstölt hússal és 2 evőkanál sűrített paradicsommal. Kevés hideg vizet öntve rá fedő alatt néhány percig pároljuk, majd az elősütött húsra öntjük. az edény fedelével vagy alufóliával letakarva előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, végül a fedőt levéve meghintjük 5 dkg reszelt sajttal, és annyira tesszük vissza a sütőbe, amig a sajt ráolvad. Ebédre vagy vacsorára tálalhatjuk, sült, petrezselymes burgonyával, burgonyapürével, rizibizivel, zöldséges rizzsel és fejes salátával, esetleg kompóttal körítve.