Sós csavarós Ez egy adag, kb 3 tepsivel lesz. Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 db élesztő,1-1,5 dl tej, só, 20 dkg trappista sajt, 1 db rama margarin, 3 db tojás, 3 evőkanál tejföl., só Az élesztőt felfuttatjuk 1-1,5 dl kicsit cukros tejben. -------------------------------------------------------------------------------- Addig a lisztet megsózzuk, elmorzsoljuk a margarinnal, a sajtot lereszeljük, kb az egyharmadát belekeverjük, hozzátesszük a tejfölt, tojásokat, és a megkelt élesztőt. Aggodalomra nincs ok, lágy tészta, de szépen megkel. Pihentetjük kb 1 órát. Utána 6 db cipóra szedjük. A cipókat egyenként kb kör alakúra vékonyra kinyújtjuk, 16 darabra vágjuk derelyevágóval, vagy pizza szeletelővel, úgy, ahogyan a pizzát. A cikket feltekerjük, a széles felével a keskeny felé, tepsibe tesszük megkenjük tojással, majd megszórjuk sajttal. Én a sajtot is meg szoktam sózni, úgy még finomabb. Előmelegített sütőben, közepesnél kisebb lángnál sütjük. Nem túl macerás, viszont nagyon-nagyon mutatós és finom.