Narancsos sárgarépa-saláta Hozzávalók: 2 vastagabb szál sárgarépa, 15 dkg ementáli vagy trapista sajt, 2 nagy narancs, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, 4 evokanál olaj, 1 evokanál mustár, 1 mokkáskanál currypor, 1 késhegynyi törött bors, ízlés szerint só, 1 kockacukor. A saláta mártáshoz a mustárt, a curryport, az olajat, a citromlevet, és a megmosott, valamint finomra vágott petrezselyemzöldet simára keverjük, majd megsózzuk, megborsozzuk. A narancsokat forró vízben megmossuk, és a kockacukorral jól ledörzsöljük a héját. Ezt a narancsolajos cukrot is a mártásaba rakjuk, és ha elolvadt, összekeverjük. A vöröshagymát tisztítás után felkockázzuk és megsózzuk, majd jól összekeverjük. 15 percig hagyjuk állni. Közben a sárgarépát megtisztítjuk, majd gozben félpuhára pároljuk, és egyforma kis kockákra aprítjuk a sajttal együtt. A narancsokat meghámozzuk, felkarikázzuk, és a karikákat kis kockákra vágjuk. A hagymakockákat, a sárgarépakockákat és a narancskockákat óvatosan beleforgatjuk a mártásba. Befedve, a hutoszekrényben legalább fél napig érleljük. Grillcsirke mellé kituno salátaköret, de magában is fogyasztható, akár vacsorának is megfelelo.