Narancslekvár mikróban 3 kisebb narancsbol keszitettem. Jol megmostam, es a burgonyahamozoval szep vekonyan levagtam a sarga hejreszt. Ezeket gyufanyi csikokra vagtam, beletettem egy bogrebe, es annyi vizet ontottem ra, amennyi epp csak ellepte. Talan 2-3 percig foztem a mikroban, utana leszurtem. Kozben a narancsrol az osszes feher hejreszt leszedtem, es kivagtam a husat a hartyak kozul (csak azert, mert kis mennyisegrol volt szo). Az utolsonal mar nagyon rutinosan ment. Ezeket aprobb kockara vagtam. Kb. jo felig telt meg vele a nagyobb bogre (3-4 dl-es). Meg egy fel citrom levet is hozzatettem. Egy kisebb jenaiba raktam az egeszet, es hozzaadtam volna annyi cukrot, amennyi a narancs husa osszesen, a hozzakevert hejjal egyutt, de elotte nem sokkal ejtettem le a merleget, igy nem tudtam megmerni, ezert annyi cukrot tettem hozza, amennyi a narancs terfoga volt osszesen. Jo fel bogrenyit. Ezt betettem a mikroba, es elkezdtem fozni. Figyelni kellett, nehogy kifusson, ezert neha le kellett allitani a mikrot es megkeverni. Kb. 8-10 percig tartott. (Ez a mikro teljesitmenyetol is fugg. Az enyem mar kezd faradni, mert regi.) Ekkor rajottem, hogy ez az eletben soha nem fog magatol lekvar allagu lenni, mert a narancs eleg leveses volt. Volt itthon Dr. Oetker zselefix. Ebbol egy pupos kaveskanalnyit osszekevertem 1 ek. cukorral, meg egy kis vizzel, es a lekvarhoz adtam. Meg 2 percre visszatettem a mikroba, es kesz is volt. Mire kihult, pont olyan allaga lett, mint amilyennek lennie kell. Az ize is nagyon finom volt. Mivel nem szeretjuk a keserut, ezert a narancshej fozovizet nem tettem hozza, abban maradt az osszes keseru iz. Ha valaki szereti, akkor ne fozze meg kulon a hejat, hanem a naranccsal egyutt. Neha vettem ilyet keszen, de ment a kukaba. Reggelire azt ettuk, es mindenkinek nagyon izlett. Egy kisebb uvegnyi lett belole. Ha egy sutihez hirtelen kell narancslekvar, akkor fel ora alatt, tisztitassal egyutt elkeszitheto, szerintem.