mogyorós kakaótorta. Én mogyival szeretem. Kell: 20 dkg porcukor 10 dkg vaj vagy margarin 1/2 dl tej 4 tojás 20 dkg liszt 1 sütőpor 2 csapott evőkanál kakaó 10 dkg pisztácia vagy mogyi 10 dkg mazsola 1/2 dl rum vaniliás porcukor A vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, apránként a tejet, a lisztet, a sütőport, a kakaót, a durvára vágott pisztáciát vagy mogyit, az elözöleg rumban megáztatott, lecsepegtetett mazsolát és alaposan összekeverjük. Végül kemény habbá verjük a tojásfehérjét és óvatosan a masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön (180 celsiuson)kb. 40-45 percig sütjük. Kihülés után szedjük ki a formából.Meghinthetjük a tetejét vaniliás porcukorral. Tortaszerűen vágható.