Modenai sajtos tészta Hozzávalók: 1/2 kg pulykamell kevés főttkukorica 1/2 csomag spagetti tészta 20 dkg trapistasajt 2 dl tej 1 pupos evőkanál liszt 1 evőkanál Héra oreganosó, bors, Vegeta izlés szerint A húst aprókockákra vágjuk és olajban kevés vizzel puhára pároljuk. Mikor majdnem megpuhult izlés szerint fűszerezzük és a kukoricát hozzáadjuk. Pár percig még együtt pároljuk. A tésztát kifözzük. Sajtmártás: A Héra margarint felolvasztjuk, liszttel zsemleszinű rántást készítünk. A tüzről levéve fokozatosan kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Visszatesszük a tűzre két percig forraljuk, mig megfelelő sűrűségű nem lesz. Izesítjük izlés szerint, majd 5 dkg reszelt sajtot keverünk hozzá. A mártást ráöntjük a megpárolt húsra. A húsos mártást ráöntjük a spagettire és reszelt sajttal megszórva tálaljuk. A receptet Berki Károlyné küldte.