Milánói makaróni egyszerűen Hozzávalók: 500 g makaróni tészta 3 kicsi konzerv sűritett paradicsom 20 dkg párizsi 1 pohár tejföl 15 dkg reszelt sajt ízlés szerint só, cukor, morzsolt majoranna Tegyük fel a tésztát főni, közben készítsül el a szósz. Először daráljuk le a párizsit, ezt célszerű húsdarálóval. Majd öntsük a sűrített paradicsomokat egy lábosba és hozzá kevés viztet úgy, hogy közben a konzerves dobozokat kiöblítjük. Kezdjük el melegíteni és lassan keverjük hozzá a darált párizsit és a sót. Mikor már forrni kezd tegyük hozzá a tejfölt, az örölt majorannát és a cukrot ízlés szerint. Pár percig hagyjuk a tűzön, majd takarjuk le fedővel és várjunk kb. 10 percet. A lecsúrgatott tésztával összekeverjük és reszelt sajttal tálaljuk. A receptet Solymosi Mária küldte.