Mexikói csirke Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 15 dkg fôtt, sötétvörös (barna) bab, 10 dkg rizs, 5 dkg mazsola, 3 evôkanál marinált paprikakocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evôkanál olaj, 1 púpozott teáskanál currypor, 1 barabka száraz cseresznyepaprika      (aki nem szereti hagyja el), 1 doboz csemege morzsolt kukoricakonzerv, késhegynyi római kömény      (vagy vagy egyszerű köménymag), ízlés szerit só és törött bors. Nagy serpenyoben az olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd a tuzrol lehúzva belekeverjük a köménymagot és az apróra vágott csirkemellet. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd a serpenyôbôl kivéve félretesszük. Helyére szórjuk a megmosott és lecsúrgatott rizst, amit üvegesre pirítuk. Hozzáadjuk a megmosott mazsolát, majd ráöntjük a kukoricát (levével együtt). A serpenyôbe visszatesszük a csirkemellet, hozzáadjuk a fôtt babot és a paprikakockákat, végül annyi vizet öntünk rá, amennyi b‹ven ellepi. Belekeverjük a curryt, a borsot, és 1 teáskanálnyi sóval ízesítjük. óvatosan összekeverjük, majd az edényt befedjük. Felforralva, kis lángon, keverés nélkül 25 percig fôzzük. Ezután a lángról lehúzzuk, de a fedôt rajtahagyva legalább 20 percig saját gôzében hagyjuk állni. Tálalás elôtt óvatosan, villával felkeverjük.