Mediterrán rántott csirke Hozzávalók: - egy közepes csirke (kb. 1,2 kg) - 10 dkg liszt - 2 tojás - 10 dkg reszelhető sajt - 10 dkg zsemlemorzsa - 3 dl olaj - fél citrom vagy citromlé - fél csomag petrezselyem - só, őrőlt bors - olaj a sütéshez Keverje össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A megtisztított és feldarabolt csirkét pácolja a fűszeres olajban 4-5 órán keresztül, hűtőszekrényben. Időnként forgassa meg benne a darabokat, hogy a lé mindenhol egyformán érje. Pácolás után csöpögtesse le a húst, majd a lisztben, a felvert tojásban, és a reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsában forgassa meg. Felforrósított olajban, de lassú tűzön süsse, fedő alatt. Köretnek sült hasábkrupli, vagy kukoricás rizs illik hozzá.