Mazsolás habos lepény Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál rum, 10 dkg mazsola, baracklekvár, 5-6 tojásfehérje, 1/2 citrom leve, 20 dkg kristálycukor. Összegyúrjuk a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Jól kidolgozzuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. A rummal megöntözzük a mazsolát, és hagyjuk, hogy megszívja magát. A tésztát azután akkora lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy közepes nagyságú tepsit, és forró sütőben, erős lángon félig megsütjük. A sütőből kivéve baracklekvárral megkenjük, a rumból kiszedett mazsolával megszórjuk, a tojások fehérjéből, a citromlével, a kristálycukorral és az áztatásból megmaradt rummal keményre vert habot a tészta tetejére simítjuk és visszatoljuk a forró sütőbe, de a tüzet mérsékeljük. Inkább szárítjuk, mint sütjük, míg a hab meg nem keményedik és rózsaszínű nem lesz. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.