Marhaszelet meggyszószban Hozzávalók: 50 dkg marhafarto, 2 dl tejföl, ízlés szerint kevés cukor, 2 evokanál olaj, 3 szem szegfuszeg, 1 evokanál liszt, fél citrom leve és héja, 1 teáskanál só, késhegynyi törött bors, fél literes üveg meggybefott levével (30 dkg friss vagy      mirelit meggy). Serpenyoben felforrósítjuk az olajat, majd a megmosott és letörülgetett marhahúst minden oldalán körbesütjük. Ezután megsózzuk, és áttesszük egy kuktafazékba, amibe betettük a lyukacsos fémbetétet. Aláöntünk 3 dl vizet, és a kuktát lezárjuk. A kukta jelzésétol számított 1 órán keresztül kis lángon fozzük. Közben elkészítjük a meggymártást: a befottlevet leszurjük, és beöntjük egy kis lábosba. Beleszórjuk a szegfuszeget, beletesszük a lehámozott citromhéjat és a szeletekre vágott citromot. Felforraljuk, és öt percig fozzük. Közben kimagozzuk a gyümölcsöt. A lisztet a tejföllel és fél dl vízzel simára keverjük, majd ráöntjük a meggylére. További 5 percig forraljuk, közben folyamatosan kevergetve, végül a gyümölcsöt is beletesszük. Ezzel már éppen csak felforraljuk. (Ha friss meggybol készítjük, akkor 2 dl vízbe szórjuk a fuszereket, és ugyanúgy készítjük, mint a befottleves-változatot. A gyümölcsöt ugyancsak a fozés végén adjuk hozzá. Megcukrozni is ekkor szükséges. A nyers gyümölccsel néhány perccel tovább forraljuk.) A megpárolódott húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A húslébol néhány evokanállal a meggymártáshoz keverhetünk, kellemes íze lesz tole. Sós vízben fott burgonyát kínálhatunk hozzá.