Nokedli maradék Készíthetünk belőle krumplis nokedlit. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk, és zsiradékon egy pici víz és só hozzáadásával megfőzzük, majd zsírjára pirítjuk.Fakanállal egy kicsit megtörjük, teszünk bele pirospaprikát, esetleg fekete borsot, majd bele keverjük a maradék nokedlit. Savanyusággal kínáljuk. Kapros-juhtúrós nokedli. A kaprot apróra összevágjuk, zsiradékon megfonnyasztjuk, sózzuk.Majd belekeverjük a maradék nokedlit / ilyenkor természetesen át is melegitjük/ Végül rászorjuk a juhtúrót. Ha valaki ezt nem szereti , tehéntúróval is kitűnő. Törtkrumpli maradék. Kroket A maradék krumpli mennyiségétöl függően 1-2 tojást bele ütünk, liszttel összeállítjuk, kis rudakat formázunk belóle, amit lisztbe megforgatunk, majd forró olajban kisütünk.Ehhez a változathoz akár még csokiöntetet is adhatunk. De füszerezhetjük a masszát szerecsendióval, feketeborssal is, Ebben a változatban egy ujabb köretet kapunk. Krumpli fasírt A maradék tört krumpliba tojást teszünk / az arány ugyan az mint a rendes fasírtnál /, foghagymát, hagymát reszelünk bele, sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele apróra vágott petrezselymet is. A masszákból kis fasírtokat készítünk, amiket zsemlemorzsában megforgatunk, majd forró olajban kisütünk. Végül ha normál, /húsból készült fasírt / nem fogy el, vagy esetleg csak fel akarom lelegíteni. Készítek egy pörkölt alapot, amelybe tejfelt keverek, és ebbe forgatom bele a maradék, vagy kihült fasírtokat.