Mandulás csirkemell Hozzávalók 4 személyre: 4, egyenként 150g-os csirkemell, 100g felaprított mandula, 2 teáskanálnyi orölt mandula, 1 evokanál liszt, 1 tojás, 2 evokanál akácméz, 2 evokanál ecet, 3 evokanál olaj, só, bors A felaprított mandulát 1 evokanál olajon aranyszínure pirítjuk. Folyamatosan keverjük, hogy egyenletesen piruljon. Lehúzzuk a tuzrol. 2 tálkát készítünk elo. Az egyikben összekeverjük a mandulát és a lisztet, a másikban az egész tojást kikeverjük egy evokanál vízzel és ugyanannyi olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket megmártjuk a tojásban, majd meghempergetjük a mandulás lisztben. A maradék olajat a vajjal serpenyoben felforrósítjuk, a hússzeleteket belefektetjük, és 8-10 percig sütjük, majd jól lecsöpögtetjük. A serpenyobol kiöntjük a zsiradékot, beletesszük a mézet és az ecetet, 2-3 percig forraljuk. Ráöntjük a csirkére, majd meghintjük az aranyszínure pirított mandulaszilánkokkal.