Mandulás burgonyakrokett Hozzávalók: 4 közepes burgonya, 2 tojás, 1 dl tej, 2-3 evokanál finomliszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál orölt szerecsendió, ízlés szerint só és törött fehér bors, 1 mokkáskanál sütopor, 5 dkg lehéjazott, fehér mandula, olaj a sütéshez. A megmosott, héjas burgonyát megfozzük, majd meghámozva, még melegen összeetörjük. Hozzáöntjük a tejet, a gyengén felvert tojásokat, az összes fuszert, valamint a megreszelt vöröshagymát. Beledolgozzuk a sütoport és annyi lisztet, hogy formálható massza legyen. Nedves kézzel hosszúkás kroketteket, azaz ujjnyi, henger alakú kolbászkákat formálunk belole. A fehér mandulát vékony lapokra forgácsoljuk, és belenyomkodjuk a krokettekbe. Ezután bo, forró olajba, egyenként óvatosan beleeresztjük, a hofokot rögtön mérsékeljük, és kis lángon lassan megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, illetve a megsült kroketteket papírtörülközore szedjük.