Majonézes vegyes saláta Hozzávalók: 3 dl olaj 2 tojássárgája só, bors 3-4 csepp citromlé 1 kávéskanál mustár 1 evőkanál porcukor 1,5 kg vegyes zöldség A tojások sárgáját, a sót a citromlevet és a mustárt habverővel felverjük. Miután simára keverjük az anyagot, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük az olajat, ügyelve arra, hoyg a tojássárgája felvegye. A műveletet addig végezzük, még fényesen csillogó, egynemű masszát, majonézt nem kapunk. A borsót, a kukoricát, a feldarabolt sárgarépát, a gyökeret a zellert sós vízben főzzük, ha kihűl keverjük hozzá a gyalult káposztát, uborkát és hagymát. Az egészre öntsük rá a majonézt és alaposan keverjük össze. Sóval, borssal, mustárral, és porcukorral ízesítjük. EXTERNET Web-Art Muhely 1997-1998