Magyaros gombaleves Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 hegyes csípos paprika, 1 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evokanál olaj, 1 csapott evokanál liszt, 1 teáskanál piros fuszerpaprika, 1 teáskanál só, késhegynyi törött fekete bors. A gombát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát hámozás után finomra aprítjuk, és az olajjal együtt fazékba rakjuk. Egy-két percnyi fonnyasztás után az edényt a tuzrol lehúzzuk, majd belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal rátesszük a gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután visszatesszük a tuzre. Befedve addig pároljuk a saját levében, amíg zsírjára nem sül. Ekkor hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott zöldpaprikát, és aki szereti, karikákra vágott csípos paprikával is ízesítheti. Beletesszük a finomra metélt petrezselyemzöld felét és a zúzott fokhagymát. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 5 percig forraljuk. Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel és egy-két evokanálnyi levessel, majd a habarékot beleöntjük a forrásban lévo levesbe. Kevergetve néhány percig forraljuk, végül a felkockázott paradicsomot és a megmaradt petrezselyemzöldet is hozzáadjuk.