Magyaros egytál. Hozzávalók: 50 dkg sertés lapocka vagy comb, 1 pár szafaládé, 1,2 kg burgonya, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 nagy hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 doboz pritamin, 10 deka császárhús, 2 evokanál olaj, só, orölt pirospaprika, bors, szurokfu, rozmaring, 1 marhahúsleves kocka. Elkészítése: A császárhúst csíkokra vágjuk, kiolvasztjuk és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst és a paradicsomokat, víz hozzáadásával 30 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a szétnyomott fok-hagymát, a pritamint a leveskockát, a meghámozott és nagy kockára vágott krumplit, a felkarikázott szafaládét, az olajat. Fuszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1 evokanál édes és eros paprikával, 1-1 késhegynyivel a fuszerekbol. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Kis lángon, letakarva, addig fozzük, amíg a krumpli megfo.(ne legyen túl puha) TÁLALÁS: a legjobb kovászos uborkával, de bármilyen savanyúságot adhatunk mellé.