Különleges és egyszerű ételek
Levesek
Bakonyi betyárleves
Becsinált leves
Hamis palócleves
Malacaprólék leves
Kunsági leves
Tárkonyos raguleves
Tyúkhúsleves zsemlegombóccal
New-England chowder
Béarni libaleves
Kínai húsleves töltött tésztabatyukkal
Görög rizses tyúkleves
Mexikói bab darált hússal

Különleges ételek
Különleges húsostál
Gyömbéres lencse füstölt angolnával
Zöldséges sáfrányos haltál
Egytál étel báránnyal, paradicsommal és cukkínival
Eredeti erdélyi töltött káposzta

Sertés húsok
Orjaleves
Gábris leves
Angol vagdalt
Olasz sertéskaraj
Piramis
Citromos sertéssült
Malacpörkölt
Hortobágyi töltött burgonya
Húsos burgonyagombóc
Kalocsai sertésborda
Csopaki tokány
Debreceni tokány
Székely sertésköröm
Mexikói sertésflekken

Marhahúsból készült ételek
Zengői töltött rostélyos
Szerb rostélyos
Töltött borjúszegy "Sir Henri"
Angol bélszín
Bélszínfilék hagymásan
Beefsteak
Borsos marhasült
Borsos tokány
Hagymás rostélyos
Marhapörkölt

Egytál ételek
Babgulyás füstölt csülökkel
Pacalpörkölt (sertés körömmel)
Bográcsgulyás
Marhagulyás
Birkaragu
Korhely halászlé
Magyaros egytál
Székelykáposzta
Sólet
Töltött káposzta
Töltött paprika csirkemellből
Sárgaborsó-főzelék
Körömpörkölt

Grillek
Parasztos báránysültek nyárson
Békacomb nyárson sütve
Hering bundában sütve
Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók
Grill aranykárász kerkenni mártással
Tengeri varangy (ördöghal) nyárson
Pácolt báránylapocka nyárson
Sült ponty hagymaszósszal
Vegyes nyársonsült

Disznótoros ételek
Debreceni rizses-májas hurka
Zsemlés májas hurka
Rizses-májas hurka
Köleskásás hurka
Hideg májas hurka
Füstölt májas hurka
Kenőmájas készítése
Alföldi véres hurka
Majoránnás véres hurka
Rizses véres hurka

Szárnyas húsból készült ételek
Töltött libacomb
Pulykamell rolád
Sült pulykacomb marsalával
Gesztenyés kacsasült
Ananászos csirkemell
Bajor csirkecomb
Fokhagymás rakott csirke
Gesztenyés gombás pulykatekercs
Pulykamell rolád mandulás körtével

Vadhúsból készült ételek
Vadhús étkek: pácolás
Vadászpecsenye
Fogoly kelkáposztában
Nyúl pácolva
Őzgerinc angolosan
Bodrogi Gyula vaddisznópörköltje
Tihanyi vaddisznóragu
Szarvashús polgári módon
Vaddisznóhús vörös borral
Töltött fácán
Vadleves
Szarvas vagy őz gulyás
Őzcímerből vagdalt
Szarvashús barna mártalékban vérrel

Víziherkentyűk: halak, rákok, stb.
Ponty sörben pácolva
Szegedi halászlé
Halpaprikás bográcsban
Törpeharcsa fehérborban
Halászlé
Töltött pontyfilé
Tejfölös sült csuka
Sügérfilé garnélarák mártásban
Rákkal töltött sült alligátorteknős
Tempura garnélarák

Nagyon finom mártások
Írómártás avokádóval és kaprival
Máltai mártás
Sóskamártás
Francia mustármártás
Zöldfűszer mártás
Fehér vajmártás
Könnyű, tejszínes kucsmagombamártás
Enyhe mustármártás
Currymártás chutney-val
Pezsgőmártás
Vörösbormártás salottahagymával
Édes-savanyú gyömbérmártás
Paradicsommártás

Pizzák
Pizzatészta alaprecept
Sonkás-olívás
Hagymás pizza
Mini pizza