Málnás-ribizlis túrófagylalt Hozzávalók: 350 g ribizli, 350 g málna, 2 tojás, 120 g porcukor, 4 evokanál citromlé, 1 citrom reszelt héja, 500 g tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 2 mini sárgadinnye. A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük. 100-100 g málnát és ribizlit félreteszünk a díszítéshez, a többi ribizlit lefejtjük a szárakról, és a málnával együtt áttörjük. A tojássárgákat a porcukorral és a citromlével fehéredésig keverjük. A gyümölcspéphez adjuk a reszelt citromhéjat, az ugyancsak áttört túrót, a citromos tojáskrémet, a kemény habbá vert tojásfehérjéket és a felvert tejszínt. Vékony falú fémedénybe öntjük, és a mélyhutoben legalább 2 órán át fagyasztjuk, 15-20 percenként eroteljesen megkeverjük. Közben megmossuk a dinnyéket, félbevágjuk, magjaikat eltávolítjuk, szegélyüket éles késsel kicakkozzuk, belsejüket kivájjuk (egyéb célra elhasználjuk), fóliába csomagoljuk és hidegre tesszük. Tálaláskor a dinnyekelyhek aljából levágunk egy vékony szeletkét, hogy ne billegjenek, arányosan elosztva 3-4 fagylaltgombócot teszünk mindegyikbe és a félretett friss gyümölcsökkel, zsenge málna- vagy ribizlilevélkékkel díszítjük.