Lekváros kifli Hozzávalók: 1 doboz mirelit leveses-vajas tészta (50 dkg), 1 tojás, 2-3 evokanál finomliszt, 25 dkg kemény sárgabarack-dzsem (vagy egyéb beszáradt lekvár). A gyúródeszkát és a tésztát is liszttel meghintjük, fél mm vékonyra kinyújtjuk. Tenyérnyi háromszögeket szabunk ki belole. A tésztadarabok közepére rakunk egy kiskanálnyi kemény lekvárt. (Ha a lekvár folyós, keverjünk bele 1-2 teáskanálnyi zsemlemorzsát vagy babapiskóta-morzsalékot, hogy az felszívhassa a nedvességet, ellenkezo esetben a sülés folyamán a lekvár kifolyik a süteménybol.) Kifli formájúra felcsavarjuk. Egy nagy sütolemezt alufólialappal kibéleleünk, és egymáshoz nem túl közel elhelyezzük rajta a megtöltött kifliket. A tojást kissé felverjük, és a kiflik tetejét úgy kenjük meg vele, hogy a kifli oldalára ne folyjon a tojásból. A sütot közepes lángon 10 percig elomelegítjük, ezután betoljuk a sütolemezt, és 5 perc múlva takarékra mérsékeljük a lángot. (A sütotol is függ, mennyi ido alatt sül meg a tészta.) A sütolemezrol óvatosan, lapáttal levesszük a kifliket, és tálra rakjuk. A sütemény a hutoszekrényben akár napokig is eltartható. A következo fogyasztás elott a sütoben forrósítsuk át, potosan olyan lesz, mint a friss.