Lekváros-fokhagymás csirke 6 db csirkecombot a forgónál kettévágunk /ha valaki úgy szereti, a bőrét leveheti. Besózzuk és egy kicsit magasabb falú tepsibe vagy egyéb edénybe tesszük. aláöntünk 1 bögre /2 dl/ vizet és fóliával szorosan lefedjük. A sütőben közepes lángon kb 40-45 percig pároljuk. Közben elkészítjük a masszát: 2 nagy fej /nem csak 2 gerezd!/ fokhagymát megtisztítva, összezúzva, 3 evőkanál étolajat, 3 evőkanál lágy lekvárt, 1 púpos mokkáskanál szurokfüvet ugyanannyi őrölt szerecsendiót és fahéjat, 2 mokkás kanál őrölt borsot, 3 mokkáskanál őrölt majorannát és pici sót összekeverünk homogén állapotra. 45 perc után ezt a masszát a csirkedarabokra egyenletesen rákenjük és még kb 15 percig fólia nélkül /felső lángon/ rápirítjuk. Vegyes zöldséggel /mirelit/ kevert főtt rizzsel tálaljuk. Savanyúságot nem igényel.