Levesek, előételek | |
| |
Saját találmány. A kukorica- és a fokhagymakrémleves gyümölcsöző frigyéből származik. Mióta áttértem a vegi táplálkozásra, ez a kedvenc levesem. | |
Hozzávalók 4 személyre: 1-2 fej fokhagyma 60 dkg (vagy 2 doboz konzerv) morzsolt kukorica 2 dl tejszín vagy joghurt vagy 3 dl tej vagy 1 kis pohár tejföl vagy ezek kombinációja, összesen 2-5 dl. 1 evőkanál vegán erőlevespor vagy 1 db zöldségleveskocka 1 csapott teáskanál őrölt gyömbér 1/2 teáskanál szerecsendió |
Ötujjnyi vizet felforralunk a vegán erőlevesporral (vagy leveskockával), majd puhára főzzük benne a megtisztított fokhagymát. Nem kell megijedni a nagy fokhagymamennyiségtől: főve nem csípős. Felöntjük a tejféleségekkel, beletesszük a fűszereket. Beletesszük a kukoricát is (ha konzerv, lecsöpögtetve) és 2-3 percig forraljuk. Ekkor kivesszük a kukorica kb. felét és a fokhagymadarabokat és botmixerrel pépesítjük, majd szitán vagy passzírozó eszközzel átnyomjuk, a pépet visszakeverjük a levesbe. Felöntjük annyi vízzel, amennyivel elég lesz mindenkinek (ne legyen sós, túl híg vagy sűrű). Még egyet rottyan és kész. |