Ludlab torta ------------ Hozzavalok: 2 tojas, 10 dkg cukor, 7 dkg liszt, 5 dkg vaj, a kremhez: 2 tojassargaja, 18 dkg cukor, 2 kaveskanal kakao, 2 dl feketekave, 25 dkg vaj. A mazhoz: 2 evokanal kakao, 2 evokanal cukor, 1 dionyi vaj, keves viz. A tojasfeherjebol kemeny habot verunk, hozzaadjuk a sargakat, a cukrot, a lisztet es az olvasztott langyos vajat. Kizsirozott, kilisztezett nagy tortaformaba ontjuk es sutoben vilagos sargara sutjuk. A tesztat a formaban hagyjuk kihulni, majd rakenjuk – ugyancsak a formaban – az alabbi csokoladekremet: A tojassargakat habosra keverjuk a cukorral, a kakaoval, majd 2 dl eros feketekaveval feleresztjuk es a goz folott allandoan kevergetve surure fozzuk. Kozben egy masik talban habosra keverjuk a vajat. Amikor a csokoladekrem kihul, aprankent ovatosan a vajhoz keverjuk, vigyazva, nehogy osszekapjon es csomossa valjon. Ezt a kremet kenjuk a formaban levo tesztara. Surun nyomkodjunk bele kimagozott meggyszemeket es legalabb egy oran keresztul tartsuk jegszekrenyben, hogy alaposan megkemenyedjen. Vegezetul az egeszet leontjuk a mazzal, amelyhez ket evokanal kakaot surure fozunk ket evokanal cukorral es egy keves hideg vizzel, meg melegen beledobunk egy dionyi vajat es addig kevergetjuk, amig a vaj el nem olvadt. Ekkor raontjuk a torta tetejere es ismet lehutjuk. Talalaskor a tortaformat lehuzzuk, a tortat pedig kerek talra csusztatva adjuk az asztalra.