Kukoricafőzelék Hozzávalók: SO dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, őrölt fehér bors (1 csokor petrezselyem). A konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. {A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukori­cát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a to­vábbiakban, mint a konzervkukoricával: