Krumplis tojássaláta 6 kemény tojás felkarikazva 4 közepes burgonya 1 kis fej saláta (elhagyható) 1 kis fej hagyma 2 dl tejföl 1 dl tejszín 1 kk mustár 1 kk porcukor 2 kk ecet vagy citromlé 1 kk édes paprikakrém 1 ek zsiradék 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld 5 dkg reszelt sajt só bors A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a főtt burgonya kockákat. Megszórjuk a petrezselyemmel és a borssal és néhány percig együtt pirítjuk. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, a mustárral, a porcukorral, egy kávéskanál sóval és a citromlével. Ízlés szerint ízesítjük borssal és a paprika krémmel. Egy nagy salátástálat kibélelünk fejessaláta levelekkel. A levelekre fektetünk egy sor kihült petrezselymes burgonyát, megöntözzük a tejfölös mártással, erre jön egy sor tojáskarika, majd ismét a mártás. Ezután újra levelek következnek és így folytatjuk tovább, amíg a készlet tart. A tetejére mártás kerüljön, és végül megszórjuk reszelt sajttal. Változat: A salátalevelek nélkül is készíthetjük.