



















|
Hozzávalók:
1 db 250
g-os süvegcukor
2 palack jó
minőségű vörösbor
1 dl rum (min. 60
% alkoholtartalmú)
narancs héja,
citromkarikák, rúdvanilia, szegfűszeg |
 |
Készíts
elő egy hőálló tálat, egy hőálló tartórácsot és egy rezsót. A tálba
kerüljön a 2 palack bor, majd tégy hozzá narancshéjat,
citromkarikákat, rúdvaniliát és szegfűszeget ízlésed szerint. Az
egészet forrósítsd fel. Helyezd a hőálló tálra a tartórácsot, és
tedd rá a süvegcukrot. Ovatosan, de alaposan locsold meg a
süvegcukrot rummal, majd gyújtsd meg. Folyamatosan, kanalanként
locsold a süvegcukrot a rummal, amíg az teljesen bele nem olvad a
borba. Ihatod forrón, de hűtve is kitűnő.
A receptet Rakovszky Szabolcs
küldte. |
EXTERNET Web-Art
Mûhely 1997-1998
| |