Krémsajtos gyümölcssaláta Hozzávalók: 60 dkg idénygyümölcs, többfajta is jó (oszibarack, szolo, dinnye stb.), 2 dl tejföl, 10 dkg krémsajt, 2-3 evokanál méz ízlés szerint, 5 dkg darált dióbél, 1/2 citrom leve. A gyümölcssaláta mártásához a krémsajtot a tejföllel simára keverjük, majd annyi mézzel édesítjük, hogy csak kellemesen, és ne nagyon legyen édes. Belekeverjük a darált dió felét. A gyümölcsöket megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és meghámozzuk, majd a gyümölcs jellegétol függoen feldaraboljuk. Azonnal meglocsoljuk citromlével, hogy eredeti színüket megtartsák. Befedve, fél órára félretesszük. Ezután a citromos levet leszurjük, és a mártáshoz keverjük. A feldarabolt gyümölcsöket üvegtálra halmozzuk, és meglocsoljuk a mártással. Rászórjuk a megmaradt darált diót, és befedve a hutoszekrényben egy-két órán keresztül hutjük. Készítheto fele befottbol is, fele nyers gyümölccsel keverve.