Krémes palacsinta Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 5 dkg mazsola, 1/2 citrom reszelt héja és leve, ízlés szerint porcukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 dl kefir, 1 tojás, 1 mokkáskanál só, a tuzálló tálhoz kevés vaj. 8 db, szokásos módon megsütött, töltetlen palacsinta, A tehéntúrót simára keverjük a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, a sóval és annyi porcukorral (vagy édesítoszerrel), hogy kellemesen édes, de ne túl édes krémmé váljon. A mazsolát megmossuk, szárát leszedegetjük. A túrókrémet megfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a mazsolát, a másik felét félretesszük. A palacsintákat egyenként megkenjük a mazsolás túróval. Felcsavarjuk, és kivajazott ovális alakú tálba fektetjük, jó szorosan egymás mellé. (Ha nincs nagy tálunk, akkor két kisebbe tegyünk 4-4 palacsintát.) A túrókrém másik felét a turmixgép poharába öntjük a kefirrel és a tojással. Kevés porcukorral (vagy édesítovel) kissé pikánsra ízesítjük. A tálba rakott palacsintákat leöntjük a folyékony öntettel, majd elomelegített, forró sütobe toljuk. Annyi ideig pirítjuk, amíg egybefüggo réteg sül a palacsinták tetejére.