Krémes mézes (grízkrémmel) 15 dkg cukorból, 3 dkg zsírból, 3 evőkanál tejből, 3 evőkanál folyékony mézből, 1 egész tojásból gőz fölött folyékony sodót főzünk. 45 dkg lisztbe egy csapott kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezt összegyúrjuk a sodóval, fél óráig pihentetjük négy cipóra osztva. Krémje: 3 dl tejben megfőzünk 5 dkg grízt, ha langyosra hűl, kikeverjük 10 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral. A tésztát 4 kis lapban tepsi hátán kisütjük. Az alsó lapra rákenjük a krém egyik felét, rátesszük A MÁSODIK LAPOT, EZT LEKVÁRRAL MEGKENJÜK, RÁTESSZÜK A HARMADIK LAPOT, ARRA KRÉM MÁSIK FELÉT KENJÜK, S ERRE A NEGYEDIK LAPOT helyezzük rá. Tetszés szerinti darabokra vágjuk. A tetejét, fehér és csokimázzal is kenhetjük.