kb. 50 dkg liszt, 3-4 dkg élesztő, só, 5-6 dkg olvasztott margarin, langyos víz. Addig kell gyúrni, amíg a kéztől el nem válik. Lehet az arányoknak megfelelően szárított élesztőt is használni. Ha összegyúrtam a kokilla formába teszem, amit előtte kivajaztam, hagyom kelni a duplájára (kb.: 1/2 - 3/4 óra), Aztán hideg sütőbe teszem, és amíg a sütő lassan bemelegszik a tészta mégjobban felemelkedik. A megfelelő színig sütöm. Ebből a mennyiségből kb.: egy 75 dkg-s kenyérke lesz, amolyan toast-kenyér formájú. Az illata ugyanolyan csábító, az íze is, hiszen még nem maradt meg sohasem. Valóban nem lehet beprogramozni, mint a gépet, de kevesebbet kell mosogatni, és a kisebb aránybeli eltérések sem okoznak semmi problémát.