Kapros túrós lepény Hozzávalók a tésztához: 25 dkg finomliszt, 12 dkg vaj vagy margarin, 1 dl tejföl, 1 tojás, 1 teáskanál sütopor, 1 mokkáskanál só, A töltelékhez: 25 dkg tehéntúró, 15 dkg mazsola, 2 tojás, 2 evokanál búzadara, 1 evokanál szárított kapor, 1 teáskanál só, A tetejére: 2 evokanál tej. A tésztához a lisztet mély tálba szórjuk. Közepébe mélyedést vájunk, amibe beletesszük a forgácsokra vágott vajat, a tojást, a tejfölt, a sütoport és a sót. Gyorsan összegyúrjuk, majd a cipóba formált tésztát belisztezzük, és 1-2 órára a hutoszekrénybe tesszük. Közben a töltelékhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Megsózzuk, és hozzáadjuk a villával összetört túrót. A búzadarát és a kaprot is belekeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékbol vert kemény habot. Egy kisebb tepsit kibélelünk a fele mennyiségu vékonyra nyújtott tésztával, és rásimítjuk a tölteléket. A másik darab kinyújtott tésztával befedjük, és a tetejét tejjel megkenjük. Villával megszurkáljuk, hogy a goz eltávozhasson belole, és az elomelegített forró sütobe toljuk. 5 percig közepes lángon sütjük, ezután a lángot mérsékeljük. 20-25 perc alatt szép világossárgára megsül. Ha kihult, téglalap (vagy kocka) alakú szeletekre vágjuk.