Kapros sertéstokány Hozzávalók * 600 g sertéscomb vagy lapocka * 50 g zsír * 50 g vöröshagyma * 1 cs. kapor * 1 dl száraz fehérbor * 2 dl tejföl * 1 db citrom * 20 g liszt * só, orölt bors, cukor Elkészítés A sertéshúst kb. kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk. A finomra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt húst, és zsírjára lepirítjuk. Sóval, borssal, finomra vágott kaporral ízesítve, kevés fehérbort aláöntve, fedo alatt majdnem puhára pároljuk. A tejfölbol és a lisztbol habarást készítünk, és a majdnem puha húst ezzel besurítjük, kevés citromlével és cukorral ízesítjük, átforraljuk. Végül forrón tálaljuk párolt rizzsel vagy valamilyen fott tésztával. Ha valaki burgonyával szereti, az is illik hozzá.