Kakaós süti Hozzávalók: 6 db tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 2-3 evőkanál kakaópor, 14 dkg liszt, 1 csomag sütőpor. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat összekeverjük a puha vajjal (ill. margarinnal) és a cukorral. Ezután belekeverjük a kakaóport is. Ajánlom, hogy ne kezdjük el kóstolgatni, mert már ebben az állapotban is nagyon finom. Ezután kivajazunk és kilisztezünk egy tepsit.(és félrerakjuk) Bemelegítjük a sütőt. Felverjük a tojásfehérjéket jó keményre, a lisztet elkeverjük a sütőporral és a habbal váltogatva hozzákeverjük az eddigiekhez, majd az egész masszát beöntjük a tepsibe, és közepes vagy ennél egy kicsit alacsonyabb lánggal megsütjük. Ez idáig az alaprecept, még finomabbá lehet tenni egy leheletnyi fahéj és egy pici rum vagy rumaroma hozzáadásával. A tésztát meg is lehet tölteni, lehet tortaalap is. Nyári felhasználás: a tészta tetejére minimum fél kiló gyümölcsöt kell szórni