Kagylókrémleves Hozzávalók . 2 db póréhagyma . 2 doboz kagylókonzerv . 150 g burgonya . 50 g vaj . 2 db tojássárgája . 1/2 citrom leve . 1,5 dl száraz fehérbor . 1 dl tejszín . só, bors Elkészítése A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk. A póréhagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, fél liter vizet, a bort, a kagylók leszurt levét és puhára fozzük. Ha megfott, turmixgépben pépesítjük, ízesítjük a citromlével, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a kagylókat és az egészet felmelegítjük (forralni már nem szabad). Vajban pirított zsemlekockákkal tálalhatjuk.