Különleges olasz pizza (különleges pizza), 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 kávéskanál só, 1 csomag élesztő granulátum, 1 evőkanál olívaolaj, 1 dl meleg víz, 3-4 fej vöröshagyma apróra vágva, 1 gerezd fokhagyma apróra vágva, 3 evőkanál olívaolaj, kakukkfű, törött bors, só ízlés szerint, 1 kg paradicsom, 5 dkg fekete olívabogyó kimagozva, szeletelve, A lisztből, sóból, élesztőből, olajból és vízből 8-10 percen keresztül sima, ruganyos tésztát gyúrunk. 1 órát kelesztjük. A hagymát a maradék olívaolajon pároljuk, hozzákeverjük a fokhagymát és a kakukkfüvet. A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk és egy tepsibe helyezzük. Megkenjük a fűszeres hagymával, beborítjuk a szeletelt paradicsommal és olívabogyóval, majd 190 fokos sütőben 20 percig sütjük. Elkészíthető bármilyen zöldségfélével és sajttal is. Elkészítési idő: 30 perc+ kelesztés