Különleges fôtt csokikrém Hozzávalók: 5 egész tojás, 2 cs.csokipuding, 35 dkg cukor, 1,5 dl erôs feketekávé, 2 kanál kakaópor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 evôkanál liszt, 1,5 l tej, 4 evôkanál cukor karamellizálva, 2 tábla tejcsoki, 20 dkg vaj. Egy nagyobb fazékba teszünk 5 db egész tojást, 2 cs. csokipudingot, 35 dkg cukrot, 1,5 dl erôs feketekávét, 2 kanál kakaóport, 2 cs. vaníliás cukrot, 2 evôkanál lisztet. 5 dl tejjel simára keverjük, majd folyamatosan hozzá öntünk még 1 liter tejet, és lassú tűzön felmelegítjük. Közben 4 evôkanál cukrot megkaramellizálunk, és ezt is hozzáöntjük. Lassú tűzön, kevergetve beleteszünk még 2 tábla tejcsokit, és 20 dkg vajat, majd sűrűre fôzzük, forrón a lapok közé töltjük. Úgy írtam le, ahogy kaptam, még nem próbáltam elkészíteni, csak kóstoltam, valóban nagyon finom. (Ha elkészíteném, én biztosan a karamellizált cukorhoz önteném a tejet, majd így adnám hozzá a krémalaphoz, és sűríteném tovább.) Nem csak mézeshez, hanem soklapos szalakális sütemények krémjeként is használatos. Egy kérésem is lenne: Hirtelen felindulásból szert tettem egy szendvicssütôre. Ha az alapvariációkon túl (sajtos-sonkás-vajas) van valakinek bevált receptje/ötlete hozzá, szívesen fogadnám. Ma az alábbi töltelékkel készítettem benne szendvicset: Vékonyra szelt magvas kenyérre apró kockákra vágott olívaolajban sült zöldségeket (vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika, gomba, fűszerek) terítettem, majd sajttal megszórva, egy másik kenyérszelettel beborítva összesütöttem.