Különleges csirke Hozzávalók: 1 egész csirke, vagy két egész mell 1 fej vöröshagyma 3-5 gerezd fokhagyma ízlés szerint 2 dl kefir vagy joghurt, 1 kis doboz sűrített paradicsompüré (kb. 3 evőkanál) 1 dl olaj 1 ek vegeta só, őrölt bors, majoranna ízlés szerint Elkészítés: Hagymát, fokhagymát, vágja apróra vagy reszelje le. Keverje el az olajjal, a kefirrel, és a paradicsompürével. Ízesítse sóval, borssal, majorannával, vegetával. A csirkét darabolja fel, majd forgassa bele a keverékbe, fedje le fóliával és hagyja pihenni egy éjszakán át a hűtőszekrényben. Tegye a húsdarabokat olajjal kikent tepsire, öntse rá a keveréket és fedje le alufóliával. Süsse ígymagas hőfokon 30 percig, majd vegye le a fóliát, mérsékelje közepesre a hőmérsékletet és süsse még 20 percig vagy amíg megpirul. Rizzsel vagy krumplipürével tálalja.