Körömpörkölt Hozzávalók * 1500 g sertésköröm (lehetoleg elso) * 200 g vöröshagyma * 150 g zsír * 200 g zöldpaprika * 100 g paradicsom * 12 g fuszerpaprika * só, köménymag, fokhagyma Elkészítés A körmöt megtisztítjuk, ha szükséges, a gáz lángja felett leperzseljük a rajta levo szoröket, megmossuk, és éles késsel hosszában kettévágjuk. (A darabolást a hentessel is elvégeztethetjük.) Elkészítjük a pörköltalapot, és amikor zsírjára visszapirítottuk, hozzáadjuk a feldarabolt körmöt, ízesítjük, és fedo alatt elkezdjük párolni. Ha a leve kevés, vízzel pótoljuk. Ezt az ételt célszeru kuktában készíteni, mert ezzel idot takarítunk meg. Sertéspörkölt, sertéspaprikás Készítése és anyaghányada megegyezik a pörkölt-, illetve paprikás csirkéével, azzal az eltéréssel, hogy értelemszeruen csirke helyett sertéslapockát vagy -combot használunk.