Kókuszos csirke I. 5 dkg. kókuszreszeléket 1,5 dl tejben fél óráig áztatunk, majd kinyomkodjuk. A feldarabolt csirkét sózzuk, majd lisztbe forgatjuk. 2 hagymát és egy almát apróra vágunk. A csirkét 5 dkg forró vajban barnára sütjük. Kivesszük a vajból, levében megpároljuk az almát és a hagymát. Kicsit még pirítjuk, majd ráöntjük a kókuszos tejet. Visszatesszük a csirkét és fedő alatt 25 perc alatt megpároljuk. Köret: 2 csésze húslevesben megfőzünk 1 csésze rizst. 2 tojást tejszínnel felverünk, és a meleg rizshez adjuk. Kihűtjük. Kézzel gombócokat formázunk, és forró olajban 2-3 perc alatt aranysárgára sütjük. Kókuszos csirke II. Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke 4 fej hagyma 6 gerezd fokhagyma 1 kk. őrölt gyömbér fél citrom leve 15 dkg kókuszreszelék 2 db szárított kicsi piros erőspaprika 1 teásk. őrölt koriander fél kk. őrölt kömény 1 csipet kurkuma 1 csokor petrezselyem 3 ek. vaj. A kókuszt forrázzuk le 1 dl vízzel, hagyjuk benne állni 5 percig, kezünkkel morzsolgatva a kókuszt a vízben, majd szűrjük le, alaposan kinyomkodva belőle a levét, és tegyük félre. Ez a sűrű kókusztej. A kinyomkodott reszelékre újra öntsünk 4 dl forró vizet, és nyerjünk belőle az előző módon - de most már híg - kókusztejet. Szeleteljük fel a hagymát, fokhagymát, aprítsuk fel a petrezselymet, őröljuk meg a pirospaprikát. Forrósítsuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a hagymát, fokhagymát, adjuk hozzá a citrommal megcsepegtetett gyömbérport. Tegyük bele a petrezselymet, az őrölt koriandert, pirospaprikát, köményt, kurkumát. Adjuk hozzá a feldarabolt csirkét, piritsuk meg. Keverjük hozzá a híg kókusztejet, sózzuk meg, és főzzük puhára. Tálalás előtt keverjük bele a sűrű kókusztejet, és adjuk hozzá a citromlét. Natúr rizzsel tálaljuk.