Kínaikel-saláta Hozzávalók: 1 kínai kel (35-40 dkg), 2 vastagabb szál sárgarépa, 2 nagy fej lilahagyma, 3 evokanál olaj, 1 csapott evokanál mustár, 1 1/2 dl grape-fruitlé (vagy juice), nagyon kevés ecet, porcukor ízlés szerint, késhegynyi törött fehér bors, 1 teáskanál só. A kínai kel külso, már fonnyadt leveleit leszedjük, a többit nagyon vékony csíkokra metéljük, a torzsáját pedig lereszeljük. Salátástálban kevés sóval meghintjük (de nem besózzuk, csak megsózzuk), és jól összekeverjük. A sárgarépát megtisztítjuk, és reszelon szép hosszú szálakra reszeljük. A lilahagymát hámozás után hajszálvékony karikákra vágjuk, és egy kis tálban ugyancsak megsózzuk. Jól összekeverjük és félretesszük. A saláta öntetéhez a grape-fruitlevet összekeverjük a mustárral és az olajjal, majd annyi ecetet keverünk hozzá, hogy savanykás-pikáns legyen, de ne nagyon savanyú. Cukorral és borssal ízesítjük, ezután rálocsoljuk a salátástálban összekevert kínai kelre-sárgarépára-hagymára. Az egészet alaposan átforgatjuk, és befedve tesszük hutoszekrénybe néhány órára. Tálalás elott ismét átkeverjük.