Kínai tojásos kukoricaleves 6 személyre 1 kukoricakonzerv (25 dkg) 2 erőleveskocka 2 tojás 1 evőkanál vodka 1 mokkáskanál fehér bors 2 dkg kukoricaliszt gyömbér petrezselyem zellerzöld só Egy liter vízzel és a kockákkal főzz levest, s lassú tűzön 10 percig forrald benne a körömnyi gyömbért, majd tedd bele a lecsorgatott kukoricát. Közben a pépesre vágott zellert, a sót és a fehérborsot keverd össze a vodkával, majd add hozzá a kevés hideg vízben feloldott kukoricalisztet. Ha a leves újra felforrt, keverd bele ezt a pépet, s forrald tovább, míg be nem sűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, dobd ki belőle a gyömbért, s a két összehabart tojást - lassú keverés mellett - gyorsan öntsd bele a forró lébe.