KÍNAI CSIRKE ÉDES-SAVANYÚ MÁRTÁSBAN HOZZÁVALÓK/4-6 SZEMÉLYRE/: - 2 EGÉSZ KICSONTOZOTT CSIRKEMELL - 2-3 EK. SZÓJASZÓSZ - 5 DKG GOMBA - 2 KÖZEPES SÁRGARÉPA - 1 DOBOZ DARABOLT ANANÁSZ - 1 KIS ÜVEG ECETES GYÖNGYHAGYMA - 1 EK. ÉTKEZÉSI KEMÉNYÍTŐ ELKÉSZÍTÉS: WOK-BAN VAGY NORMÁL SERPENYŐBEN / én Zepter sütőedényben szoktam, mert abban teljesen zsiradék nélkül lehet sütni-főzni/ - 1 EK. OLAJON A 3-4 CM CSÍKOKRA VÁGOTT CSIRKEMELL DARABOKAT FEHÉREDÉSIG ÁTPIRÍTOM, MAJD RÁTESZEM A 2-3 EK. SZÓJASZÓSZT. EZUTÁN RÖGTÖN RÁDOBOM A FEL- APRÍTOTT GOMBÁT ÉS A SÁRGARÉPÁT, ÁLLANDÓ KEVERGE- TÉSSEL EZT IS ÁTPIRÍTOM;KB.3 PERC UTÁN AZ HOZZÁ- ADOM AZ 1 EK. ÉTKEZÉSI KEMÉNYÍTŐT ÁTKEVEREM ÉS RÖGTÖN HOZZÁADOM AZ ANANÁSZT ÉS A GYÖNGYHAGYMÁT, LEVÜKKEL EGYÜTT. SÍMÁRA KEVEREM, MAJD LEFEDVE TO- VÁBBI 10 PERCIG PÁROLOM.ÍGY NEM LESZ KEMÉNY, DE MÉGIS JÓ ROPOGÓS MARAD.