Képviselőfánk (nagyszerű, gyors tészta) 10 deka vajat 10 evőkanál vízzel felforralunk. Ha jól forr, 10 deka 0-ás grízes lisztet szórunk bele s kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve, egyenként 4 egész tojást keverünk hozzá, majd sütőlemezre kis, tojásdad alakú halmokat rakunk, és forró sütőben sütjük. A sütőt 10 percig nem szabad a tésztára kinyitni. A szép sárgára sült fánkok alsó részét éles késsel bevágjuk s a szétnyitott fánkok üregét 1 csomag Váncza-vanília- vagy mogyorókrémporból a krémeslepénynél leírt módon készült krémmel töltjük. Ha a fánkok ürege nem elég nagy, úgy a lágy tésztát kés hegyével óvatosan kiemeljük. Tálaláskor Váncza-vanilincukorral kevert porcukorral szórjuk be.