Káposztasaláta mustáros joghurt öntettel Hozzávalók: 25 dkg fehér káposzta gyalulva 12,5 dkg reszelt sárgarépa 5 dkg sótlan amerikai mogyoró 3 szál zöldhagyma kockára vágva Az öntethez: 6 ek joghurt 6 ek majonéz 1 kk dijoni mustár só, bors Az édes reszelt sárgarépa megenyhíti a ropogós káposztát, a színe is jól illik hozzá. A mogyoró fehérjével dúsítja a salátát, a hagyma és a mustár pedig erősíti az ízét. Ha csökkenteni akarjuk a kalóriatartalmát, használjuk sovány majonézt. Előkészítjük a káposztát és sárgarépát, összekeverjük a mogyoróval és a hagymával. Az öntethez valókat összekeverjük, és a salátához adjuk. Salátalevelekre halmozva tálaljuk. Zsájával díszítjük.