Joghurtos vörös káposzta Hozzávalók: 50-60 dkg vörös káposzta, 3 dl joghurt, 1 citrom leve, 3 gerezd fokhagyma, 3 evokanál olaj, 1 evokanál porcukor, ízlés szerint só. A káposztát külso, fonnyadt leveleitol megtisztítjuk, majd az esetlegesen fás torzsákat kivágjuk, és eltávolítjuk. A káposztát negyedekbe vágjuk, és almareszelon lereszeljük vagy nagyon vékony csíkokra aprítjuk. Megsózzuk, jól összekeverjük, és 10 percig hagyjuk állni. Közben elkészítjük az olajjal és a citromlével, majd annyi cukrot adunk hozzá, hogy kellemesen pikáns, de ne túl savanyú legyen. Ezután belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. A mártást rálocsoljuk a káposztára, és alaposan összeforgatjuk. Befedve tesszük be hutoszekrénybe, és legalább 1 napig érleljük. Bármilyen húsféle mellé kituno saláta vagy hideg köret. (Fehér káposztából is jó.)