joghurtos suti Valakinek elveszett a joghurtos süti recept, most mellékletként küldöm, remélem még nem késő. A karácsonyra készülő halételek felfrissitésére ajánlom a következő receptet. Én mindig készítek marinirozott halat, ez más mint a megszokott halászlé, rántotthal variációk.Jó előre el lehet késziteni, mert minél tovább érik, annál finomabb. Nálunk soha nem birt megérni teljesen, hamar elfogy. Marinirozott hal Nem tul zsiros pontyból szép szeleteket vágunk , személyenkét 2-3 db. Hagyományos rántott halnak készítjük el , annyi változtatással, hogy a felvert tojáshoz adunk tojásonként egy evőkanál füszeres fehérbort. Készitünk kellemes sós-cukros-ecetes levet, amibe 1 citrom levét is beletesszük. 3-4 fej hagymát megtisztítunk és karikára vágjuk. Egy mély edénybe rétegezzük a hagymát és a halat. Tetejére hagyma kerüljön. Leöntjük a savanyú lével, hogy ellepje . Lefedve hűvös helyen érleljük. Néhány nap mulva fogyasztható. Akkor az igazán finom, ha a szálkák is puháva érnek. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Itt a disznóvágások ideje és akkor lehet hozzájutni friss hájhoz. Nagyon sok különleges és hagyományos süteményt készíthetünk. A hagyományokhoz tartozik a hájas sarok, amit szilvalekvárral töltünk. 80 dkg liszt, 1 tojás, kevés ecet , só, és annyi lanygyos viz, hogy ezekből puha rétestésztát készítünk. 45 dkg sertés hájat ledarálunk 2x , majd összegyúrjuk 10 dkg liszttel. A rétestésztát kinyujtjuk 1 cm vastagra, belekenjük a hájas keveréket. Először minden oldalról felhajtjuk a szélét, majd az egészet összehajtjuk kicsire. Hideg helyen pihentetjük , majd elnyújtjuk, hajtjuk még 4 x. . Az utolsó nyujtásnál négyszögeket vágunk, mindegyikre egy kanálka szilvalekvárt teszünk.Az ellenkező sarkot ráhajtjuk és lenyomkodjuk. Közepes hőfokon sütjük, még forrón vaniliás porcukorba hempergetjük. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Hájas krémes 12 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, csipet só, 1 tojás, 1 kávés kanál ecet, annyi langyos viz, hogy puha rétestésztát készitünk. Tálban összedolgozzuk,majd lisztezett deszkára boritva ujjnyi vastagra nyújtjuk. Egyenletesen belekenünk 10 dkg kétszer ledarált hájat. Összehajtogatjuk, közben hideg helyen pihentetjük. Ezt ismételjük 4x. Hajtogatjuk, nyújtjuk stb. végül 4 cipoba osztjuk. Nagyon vékony lapokra nyujtjuk a tepsi nagyságának megfelelően.Tepsi hátán világos szinűre sütjük, 5-8 perc alatt.A levételnél vigyázzunk, mert könnyen törik. 1 vaniliás pudingot felfőzünk az utasítás szerint. Hozzákeverünk egy hagyományos tea vaj kockát. 2-2 lapot a krémmel összeragasztunk.Vaniliás porcukorral szórjuk meg. Készithetünk a tetejére olvasztott fehér csokoládé mázat is. Csak másnap szeleteljük, mikor a krémtől megpuhult. Nagyon finom nem mindennapi sütemény.