JOGHURTBAN SÜLT CSIRKEMELL (mikrohullámon) Hozzávalók 4 személyre: 2 csirkemell 2 dl joghurt 2 fokhagymagerezd Ízlés szerint fűszerek, például: só őrölt bors 1 mokkáskanál gyömbérpor 1 mokkáskanál pirospaprika (lehet csípős is) 1 késhegynyi kurkuma Elkészítése: Elkészítési idő: 15 perc + pácolás A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot megsózzuk és összekeverjük a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk. Tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük.