Illatos csirkenyársak Hozzávalók 4 személyre: 8 felso csirkecomb, só, 150g lángolt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 1 ágacska rozmaring, 8-10 zsályalevél, 1 ágacska kakukkfu, 1 ágacska citromfu, 4 evokanál olaj, 1,5 dl félszáraz fehérbor. A felso combokat a bor nélküli, belso oldalukon hosszában felvágjuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, besózzuk. A kolbász héját lehúzzuk, villával lenyomkodjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a leveleikre szedett, alaposan megmosott, finomra vágott zöldfuszereket, jól összekeverjük, és arányosan elosztjuk a hússzeleteken. Összegöngyöljük és kettot-kettot hurkapálcával szorosan összetuzünk. Boven megkenjük olajjal, alufóliába csomagoljuk és elomelegített, forró sütoben (220 fokon) 20 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10-15 perc alatt piros-ropogósra pirítjuk. A sütoedényben visszamaradt pecsenyeléhez öntjük a bort, és összeforraljuk vele (3-5 perc), majd zsírtalanítjuk, leszurjük, a felével bevonjuk a húst, a többit külön tálkában kínáljuk. Párolt zöldségek, vegyes saláta illik hozzá. Ötlet: A nyársakat elore meg lehet párolni, csak a sütést kell idozíteni! Még finomabb, ha szabad tuzön sütjük.